Categorieën
Artikelen

Duidelijkheid over The Last Kingdom seizoen 4

Op sociale media verkondigde (inmiddels is de tweet verwijderd) Netflix afgelopen vrijdag dat het vierde seizoen van The Last Kingdom 26 april 2020 zou verschijnen. Zoals veel mensen gemerkt hebben: dit was zeker niet het geval. Ook in de dagen daarna konden fans nog steeds niet starten met het nieuwe seizoen van de Britse historische-serie. Gelukkig hebben wij sinds vandaag duidelijkheid (of misschien wel meer onduidelijkheid) over The Last Kingdom seizoen 4.

Duidelijkheid

Niet alleen fans in Nederland en België ondervonden dit probleem: over de hele wereld kwamen reacties dat in hun regio het seizoen niet te zien was. Alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk kwamen vreugdige reacties over The Last Kingdom seizoen 4. Om duidelijkheid te brengen over dit onderwerp hebben wij Netflix Nederland gevraagd om een reactie, welke we vandaag hebben mogen ontvangen:

“Het klopt inderdaad dat er gecommuniceerd is dat The Last Kingdom S4 op 26 april beschikbaar zou zijn. Echter hebben wij te horen gekregen dit seizoen voorlopig toch nog geen releasedatum heeft voor de Benelux. Op dit moment hebben wij vooralsnog geen verdere informatie over een eventuele nieuwe releasedatum.”

Vertegenwoordiger Netflix Nederland

Voor nu wijst alles dus op een communicatieve fout binnen Netflix wat altijd kan gebeuren natuurlijk. Alleen het belangrijkste ontbreekt: wanneer kunnen we dan wél het vierde seizoen bekijken? Zoals hierboven geciteerd is het onduidelijk wanneer The Last Kingdom seizoen 4 een releasedatum krijgt voor de Benelux, wel kunnen we anticiperen op een eventuele releaseperiode. Afgaand op de tijdlijn waarin de vorige seizoen verscheen kunnen we uitgaan van een releaseperiode tussen het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Helaas moeten we voorlopig dus nog even wachten. Mocht je echter als eerste willen weten wanneer je The Last Kingdom seizoen 4 kunt bekijken? Volg ons dan via Instagram en Twitter.

Update 29/04/2020: Inmiddels heeft de streamingdienst ook publiekelijk gereageerd via Twitter met de onderstaande boodschap in lijn met de reactie die wij ontvangen hadden van hen:

The Last Kingdom

Het is dus even afwachten wanneer we het vierde seizoen van The Last Kingdom kunnen bekijken via Netflix in Nederland (en de Benelux). Helaas betrof het hoopgevende nieuws van vorige week een communicatieve fout en moeten we dus voorzichtig uitkijken naar eind 2020 of begin 2021. Eén ding wat wel zeker is: wij brengen je direct op de hoogte zodra er een releasedatum is, en dat wil je natuurlijk niet missen! Volg ons daarom via Instagram en Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwe releases en aankondigingen op zowel Netflix als Videoland!