Categorieën
Nieuws

Goedkoper Videoland abonnement

In 2021 kunnen we een nieuw Videoland abonnement verwachten, en gelukkig gaat dit ons flink wat geld besparen! Dit doet Videoland natuurlijk niet gratis, hieronder meer.

Minder dan een Disney-abonnement

RTL-directeur Sven Sauvé vertelt dit tegen de Volkskrant in een uitgebreid interview uit augustus 2019. Het nieuwe Videoland abonnement moet minder gaan kosten dan wat Disney+ in Nederland momenteel kost, namelijk €6,99 per maand. Overigens is er bij Disney+ ook een optie mogelijk van €69,99 per jaar, maar dit gaat naar alle waarschijnlijkheid niet bij Videoland een optie worden.

Helaas moet je in ruil voor dit goedkopere abonnement ook wat inleveren: een reclamevrij Videoland. In ruil voor die paar euro’s ga je een beperkt aantal advertenties te zien krijgen. Het is nog onbekend of dit tijdens het kijken zal zijn (zoals bij YouTube) of op het homescherm van de streamingdienst. Echter moet jij de afweging maken of je advertenties wil zien in ruil voor een goedkoper abonnement. Maar; ben jij onderdeel van een gezin? Misschien kan je wel een goede deal met hen sluiten:

Delen is goedkoper

En dus kan een Videoland abonnement misschien nóg goedkoper. In hetzelfde interview kondigt RTL ook een familieabonnement aan. Wellicht ken je dit concept wel van Spotify, waar één hoofdgebruiker betaalt voor het abonnement en hij ook andere gebruikers kan toevoegen op zijn abonnement. Een kanttekening hierbij is wel dat deze personen op hetzelfde adres moeten wonen als de hoofdgebruiker. Maar ondertussen is allang gebleken dat Spotify dit niet mag controleren in verband met privacyregels en je dus ook met je vriendengroep een stuk goedkoper (p.p. €2,50/maand) een Spotify Premium abonnement kunt afsluiten.

videoland lieve mama
Videoland-serie ‘Lieve Mama’

Samen met je gezin zou je dus nóg goedkoper een Videoland abonnement kunnen afsluiten. Echter is er tegelijk ook iets geks aan de hand; binnen Videoland kun je namelijk al meerdere profielen aanmaken. Hierdoor delen al veel gezinnen in Nederland één account, met daaronder verschillende profielen. Het zou dus kunnen dat de profielen gaan verdwijnen en dat ieder zijn eigen account moet gaan krijgen.

Maar ook dit lijkt onwaarschijnlijk: dit gaat enorm ten koste van de gebruiksvriendelijkheid van de streamingdienst. Stel je moet het account van je broer of zus uitloggen als jij op de tv beneden via je eigen account Videoland wilt kijken, en ook weer helemaal inloggen. Het is dus nog even afwachten hoe Videoland dit gaat vormgeven.

Het is dus aftellen richting 2021. Het aanbod van Videoland wordt alleen maar groter en een Videoland abonnement wordt dus voor steeds meer mensen aantrekkelijker. Een abonnement delen zou dus voor gezinnen zeer interessant zijn aangezien de streamingdienst voor alle leeftijden kijkaanbod heeft. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van dit soort nieuws? Aarzel niet om ons te volgen: